KOKOSKAKA MED KAFFEGLASYR

Kaka
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smör
1 dl vatten
1 ½ dl kokos
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Glasyr
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ dl strösocker
1 msk smör
1-2 tsk pulverkaffe

Kaka
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
smält smöret och blanda i vattnet. Låt det svalna något.
Blanda ner alla ingredienserna i ägg – och sockerblandningen. Rör om väl. Häll smeten i en smord och kokosbeströdd form, ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i 180 C i ca 30 minuter.

Glasyr
Koka grädde, socker och smör i ca 25 min eller tills såsen tjocknar något. Tillsätt kaffepulvret och lat glasyren svalna innan den till sist breds över kakan.
Det är gott med vispad grädde till.

Källa: Rosendals Trädgårdscafé

#kaka