MAZARINER

18 st
Mördeg
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
knappt ½ dl socker
½ ägg
100 g smör

Fyllning
100 g mandel
3-4 bittermandlar
50 g smör
2 ägg
1 dl socker

Eller denna fyllning
50 g smör
150 g mandelmassa
2 ägg
3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Garnering: 1 sats sockerglasyr.
Grädda i 175-200 C, ca 15 min.
Arbeta samman mjöl, bakpulver, socker, ägg och smör till en smidig deg direkt på bakbordet. Låt degen stå kallt några timmar. Kavla ut den och klä formarna.
Skålla, skala och mal mandeln. Smält smöret. Vispa äggen pösiga med sockret, tillsätt mandeln och smöret. Eller för alternativfyllningen: Rör smöret smidigt, tillsätt mandelmassan och äggen, ett i taget. Rör ner mjölet och bakpulver.
Fördela fyllningen i formarna. Grädda. Låt dem kallna och glasera.

Källa: kokboken SJU SORTERS KAKOR