ÄPPELPIZZA m MANDELMASSA

2 bröd        200°
25 g jäst
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
2 äggulor
1/2 krm salt
1/2 dl strösocker
8-9 dl vetemjöl
Fyllning
6 äpplen
150 g mandelmassa
2 msk strösocker
1 1/2 tsk kanel
2 msk smör

Finfördela jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Smält smöret och tillsätt resten av mjölken. Häll det över jästen när vätskan är 37°, Blanda.
Tillsätt äggulor salt, strösocker och det mesta av vetemjölet. Arbeta till e smidig deg.
Låt jäsa i 40 min. Ta upp degen på mjölat bord och arbeta den väl. Dela den i två delar och kavla ut dem till tunna runda kakor.
Skala och kärna ur och skiva äpplena tunt. Riv mandelmassan direkt och degen.
Lägg på äppelskivorna och strö över kanel och socker. Klicka till slut över smöret.
Låt jäsa i ca 10 min. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

#äpple