POTATISSALLAD

Börja med 500 g färskpotatis (det är viktigt att potatisarna är ungefär lika stora och man kan antingen skarpa eller skala dem). Koka potatisarna i saltat vatten. Man ska försöka koka dem så perfekt att de faller av knivbladet när man sticker i dem (potatisen ska inte vara rå men vall ju inte heller att den ska falla sönder). Så snart potatisarna är kokta häller man av vattnet och lägger dem i en skål. Det är viktigt att hälla på dressingen i det här stadiet medan potatisarna fortfarande är ångande varma (genom att låta potatisarna svalna i dressingen tar de upp smakerna från den). Här är de dressingar jag brukar använda.   – Jamie

Potatissallad med salsa verde
Den enda man behöver göra är att hälla 2 rågade matskedar salsa verde över potatisarna.

Potatissallad med olivolja, citron och dill
Gör en dressing på olivolja och citronsaft och tillsätt grovhackad dill, lite salt och svartpeppar. Istället för dill kan man använda färsk mynta eller persilja.

Källa: Jamie Oliver, den nakna kocken

#sallad
#jamieoliver