KYCKLING STROGANOFF

En enklare version av den klassiska ryska grytan, som ju annars görs på nötkött. Kaffet ger den här varianten extra sting. 

675 g kycklingbröst
salt och svartpeppar
2 msk smör
1 stor gul lök, finhackad
125 g champinjoner, skivade
1 msk tomatpuré
4 msk mycket starkt svart kaffe
1 krm timjan, torkad
1 1/4 dl crème fraiche

Skär kycklingbrösten i smala stimlor (ca ½ cm breda och 5 cm långa). Salta och peppra. Smält smöret i en stor stekpanna och fräs löken försiktigt i 5 min. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare 2 min.
Öka värmen och tillsätt kycklingen, som får fräsa med i ytterligare 2-3 min under ständig omrörning. blanda tomatpuré och kaffe och rör ner i pannan tillsammans med torkad timjan. Blanda väl och fortsätt stekningen i ytterligare 2 min. Rör ner chrème fraichen och värm försiktigt, men låt den inte koka.
Smaka av och servera med ris eller nudlar.

#kaffe