HJORTRONGROTTOR

hjortrongrottor

170 C
90 g socker (1 dl)
1 citron, saften
100 g hjortron, frysta (2 dl)Kakdeg
200 g saltat smör

1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 citron,finrivet skal
240 g vetemjöl (6 dl)
40 g flagad mandel, rostad och hackad (<1 dl)Värm socker och citronjuice tills det smält samman. Tillsätt hjortronen och värm på låg värme tills vätskan reduceras. Låt svalna, ställ i kyl.
Blanda samman smör, råsocker, vaniljsocker, äggula och citronskal för hand. Tillsätt sedan mjöl och blanda till en deg. Degen ska ha en sandig konsistens.
Blanda sist försiktigt i mandeln så att den behåller sin form och sitt crunch. Rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller i muffinsformar (Använder du en muffinsplåt håller de formen väldigt bra!
Tryck ner bollen något och tryck ett hål i mitten. Fyll med hjortronsylt. Baka i mitten på ugnen i 10-16 minuter (beroende på storlek).

Källa: nätet, Tea Malmegård